Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Lil Wayne - Thα Carter III [2008]


Έχετε ακούσει ποτέ βάτραχο να τραγουδάει; Χα χα!!! Δε νομίζω! Η φωνή αυτού εδώ του τύπου όμως θα σας θυμίσει σίγουρα βάτραχο. Μη σας ξεγελάει όμως. Η γλώσσα του βατράχου σπάει κόκαλα! Ειρωνικός, δυναμικός, επιθετικός και 100% άνθρωπος του παιχνιδιού. Είναι μικρός, κάνει ό,τι κάνουν όλοι οι άλλοι, αλλά ο δικός του τρόπος ακούγεται λιγάκι διαφορετικός. Ίσως φταίει το πολύ χόρτο. Το αποτέλεσμα; Αυτός ο καινούριος δίσκος του είναι ό,τι καλύτερο μας έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα ο ίδιος αλλά και το πιο καυτό πράγμα στα δεδομένα της RnB κοινότητας. Μια σύντομη ματιά σε μερικά κομμάτια είναι αρκετή για να μας πείσει. “Lollipop”, “You Aint Got Nothing”, “Whip It” για ξεσάλωμα στα club της υφηλίου αλλά και “Tie My Hands” με έντονο κοινωνικό στίχο.

Για να κλείσω, μία από τις αγαπημένες μου ατάκες έρχεται από το τραγούδι “3Peat” λέγοντας: “according to the doctor, Im gonna die from traffic…” δε νοιώθετε έτσι στους δρόμους της Αθήνας πολύ συχνά;

Kevin Rudolf - In the city [2008]


Συνεχίζω τώρα με κάποιον που αρέσκεται να μπλέκει πολλά είδη μουσικής μεταξύ τους. Ο κύριος Kevin Rudolf λοιπόν υπέγραψε συμβόλαιο με τη Cash Money label και κυκλοφόρησε το πρώτο του cd. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να πω ότι είναι αριστούργημα ή έστω κάτι κοντά σε αυτό, αλλά αξίζει να αναφερθεί για το ανακάτεμα ροκ, ηλεκτρονικής και ραπ μουσικής καθώς και για το γεγονός ότι γράφει τη μουσική και τους στίχους ο ίδιος. Πέρα από αυτά όμως και από 2-3 κομμάτια στα οποία συμμετέχουν μεγαθήρια του ραπ όπως ο Nas και ο Lil Wayne ο δίσκος δεν έχει να πει πολλά. Η μουσική είναι τετριμμένη ενώ το μεγαλύτερο μέρος των στίχων σε κάνει να χασμουριέσαι. Τα κομμάτια που ακούγονται ευχάριστα είναι τα “Let It Rock (ft. lil wayne)”, “N.Y.C. (ft. Nas)” και “Welcome To The World (ft. Rick Ross)”.